Riippusilta

Kuhankosken riippusiltaMaaseuturahasto

 

Kuhankosken voimala on rakennettu 1920-luvun alussa ja yli 50 metriä pitkä riippusilta on rakennettu asukkaiden yleiseen käyttöön ja valmistunut vuonna 1966.

Kyläläisten tietoon tuli joulukuussa 2008 – riippusilta puretaan kesällä 2009 jos ei omistajaa ja kunnostajaa löydy. Silta suljettiin porteilla joulukuussa 2008.

Siitä alkoi kyläläisten ja Kyläseura Kuhaset ry:n ponnistus sillan säilyttämiseksi osaksi Kuhankosken voimalaitoksen rakennushistoriallisesti merkittävää kulttuurimaisemaa sekä lyhentämään kyläläisten kulkemista Kuhankoskelta Harhalan puolelle ja säilyttämään ns. "kolmen sillan reitti".

Selvitystyön jälkeen päätyi Kyläseura sillan omistajaksi yhdellä eurolla.

kuvat_12_10 043
kuvat_12_10 046
riippusilta
riippusilta_bw
1/4 
start stop bwd fwd

Kyläseuralle on myönnetty Leader-tukea Jyväs-Riihi ry:ltä. Ja näin päästiin aloittamaan sillan kunnostaminen kyläläisten käyttöön, kesän alussa raivattiin rantoja ja siltaa kunnostettiin kuljettavaan kuntoon väliaikaisesti. Hankkeessa on riittänyt talkooväkeä ja syksyn aikana on järjestetty tarjouskysely - joulukuussa on sillan korjaajaksi nimetty Module Keittiö ja rakennuspalvelu.

Kyläseura Kuhaset ry:n tavoite on myös saada ns. "kolmen sillan reitti" osaksi Laukaan virallisia virkistysreittejä Kantolan alueen laajentuessa kylällemme päin.